Nok en bil meldt stjålet: – Oppkjørselen var tom når jeg sto opp

Bileieren fra Alta forteller at han ikke lenger føler seg like trygg i byen etter at en tyveribølge har rammet byen de siste ukene. I natt ble han selv utsatt for et tyveri da bilen hans forsvant fra oppkjørselen.

DEL

(iFinnmark) – Det er egentlig ikke så mye å si om den saken. Da jeg gikk og la meg, sto bilen i oppkjørselen. Når jeg sto opp i dag tidlig var oppkjørselen tom. Jeg ringte politiet med en gang, sier mannen til iFinnmark.

Bilen som er stjålet er en eldre modell av Volkswagen Sharan, og eieren har liten forståelse for at noen skulle hatt behovet for denne bilen.

Les også: Ny bil rappet – funnet etter aksjon i sosiale medier

Eldre bil

– Jeg kunne ikke i min villeste fantasi forestille meg at noen ville ha tatt bilen, så den sto åpen i oppkjørselen. Dersom bilen står åpen er det likevel ikke dermed sagt at man skal komme og bare ta for seg. Dette synes jeg ikke noe om. Og det er en gammel bil, jeg forstår ikke at noen skulle hatt behov for å ta akkurat den, forteller eieren.

Det har vært en økning i antall tyverier den siste tiden. Tyvene har blant annet tatt to biler, bilskilter, og sykler. En av de stjålne bilene ble imidlertid funnet igjen etter kort tid, men med store skader på understellet. Den andre bilen ble funnet i veikanten, men var tilsynelatende like hel.

Les også: Stor økning av disse tyveriene de siste månedene: – Må vel boltes fast

Har anmeldt tyveriet

Politiet har tidligere uttalt at det kan være sammenheng mellom tyveriene av bilskiltene og de stjålne bilene i området den siste tiden.

– Vi setter tyveri av bilskilt i sammenheng med tyveriene av kjøretøy den siste tiden. De kriminelle bytter og setter på skilt i takt med hvor de kjører, for å forvirre folk og politiet, har politiets operasjonsleder i Finnmark politidistrikt, Svein Erik Jacobsen, tidligere uttalt til iFinnmark.

Bileieren som fikk bilen sin stjålet natt til søndag har anmeldt tyveriet. Til iFinnmark forteller han at han kun nylig har hørt om tyveribølgen som har rammet Alta den siste tiden.

– Jeg fikk først høre det nå, etter at bilen min ble stjålet. Det er mange som har opplyst meg om det nå i etterkant. Hittil har jeg opplevd Alta som en trygg og fin by, men nå er jeg ikke så sikker lenger, man kjenner jo på ubehaget, sier bileieren.

Artikkeltags