Her var det nest varmest i landet: – Litt uvanlig at det blir så mildt

MILDVÆR: Temperaturene vil synke, men fortsatt kan det være glatt og plussgrader flere steder i fylket denne helgen.

MILDVÆR: Temperaturene vil synke, men fortsatt kan det være glatt og plussgrader flere steder i fylket denne helgen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

De som venter på snø til jul må nok smøre seg med tålmodighet, mener meteorologen.

DEL

(iFinnmark) – Temperaturene vil synke i helgen, men det vil fortsatt henge igjen en del plussgrader noen steder i fylket, forteller meteorolog Ola Mellem.

Alta nest varmest

I natt ble det målt 7,3 grader ved Rognsundet målestasjon i Alta. Dermed ble det plassen med nest varmest temperatur i hele landet. Også i Hasvik ble det målt høye temperaturer med 6,6 grader som høyeste i dag.

– Det er litt uvanlig at det blir så mildt. Samtidig er det ikke helt uvanlig at det blir litt mildere temperaturer før jul, sier Ola Mellem.

Langs kysten i Finnmark kan man fortsatt vente seg vind langs kysten med en vindstyrke mellom liten til stiv kuling, ifølge meteorologen. Det vil bli roligere vindforhold innover landet.

Lite snø

For finnmarkinger som venter på snø til jul, har meteorologen dårlige nyheter for de neste dagene.

– Det blir dårlig med nedbør framover, noe som skyldes høytrykk i Russland og Finland. Det er mulig det kan komme noen byger på kysten på mandag, men det brer seg nok ikke over hele fylket, sier Mellem.

– Det er en stund framover til jul så det kan enda være muligheter for snø.

Meteorologen sier også at det vil være plussgrader enkelte steder i ytterlige strøk, noe som kan gjøre det glatt å ferdes langs veiene.

– Det kan ligge litt is som kan gjøre at det blir glatt på mindre veier.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken