Ute av drift i to uker: Vil reklamere på kaia

REKLAMASJON: Feil har oppstått på Altneset fergekai. Rettetid er ukjent.

REKLAMASJON: Feil har oppstått på Altneset fergekai. Rettetid er ukjent. Foto:

Persontrafikken er ikke berørt, ifølge fylkeskommunen.

DEL

(iFinnmark) Altneset fergekai som ble bygget i 2018, har vært ute av drift i to uker, opplyser Finnmark fylkeskommune i en pressemelding.

Teknisk problem med lekkasje i fergebruen, i tillegg til at det har vært problemer med det elektriske anlegget, gjør at gjør at kaien ikke kan brukes, ifølge Ole J. Pettersen hos sentraladministrasjonen i Troms og Finnmark fylkeskommune.

– Dette er mangler som blir behandlet som en reklamasjonssak, og fylkeskommunen har nå bedt Secora om å legge frem en plan for utbedringen, sier han.

Tirsdag befarte fylkeskommunen kaien sammen med Secora AS. Foreløpig er det ingen som vet hvor lang tid det vil ta før fergebruen på Altneset i Alta kommune er tilbake i drift, men det vil gå ut nærmere informasjon når Secora har lagt frem sine planer for utbedringen, heter det i en pressemelding.

– Siden bruk av fergebruen kan føre til at den tar inn vann, har fylkeskommunen av sikkerhetsmessige grunner valgt å stoppe all bruk av fergebruen inntil reparasjon er utført. Inntil videre vil det ikke bli fraktet biler til eller fra Altneset kai, men persontrafikken blir ivaretatt, sier Pettersen.

Artikkeltags