Sperret av veien med vogntog, men bildesperado vrengte bilen ut i grøfta og smatt seg forbi

STÅLET: Politiet leter etter denne bilen.

STÅLET: Politiet leter etter denne bilen. Foto:

Politiet ber om tips.

DEL

(iFinnmark) Til bileierens fortvilelse ble en Mercedes-Benz E 350 2014-modell stjålet fra eiendommen til maskinentreprenør CSP AS, som holder til på industrihøyden i Alta. Kai Ingmar Holmstedt sier at stasjonsvognen hans er verdt 450.000 kroner etter dagens verdi.

Suste over fjellet

Torsdag kveld ble Mercedes-en observert i høy hastighet over Sennalandet og senere på tur mot Lakselv. En bilist iFinnmark har snakket med sier at han ikke fikk med seg bilskiltet, men forteller det var en likedan bil som den stjålne i Alta.

– Den holdt vill hastighet, trolig rundt 150 km/t, anslår bilisten.

Politiet ble varslet. De leide inn et vogntog for å stanse bildesperadoen ved å avsperre veien fysisk ved Stabbursnes. iFinnmark har forsøkt å komme i kontakt med sjåføren som hjalp politiet, men vedkommende var utilgjengelig fredag formiddag fordi han hadde jobbet nattevakt.

Etterforsker tyveriet

Seksjonsleder forebyggende politipatrulje og etterforskning, Svein-Tore Nilsen, sier at politiet ikke fikk stanset bilen.

– Vi hadde en fysisk sperre der i natt, men bilen kom seg forbi. Han kjørte i grøfta. Jeg ser av loggen at den kjørte videre østover, sier han.

På Facebook forteller flere at de så bilen kjøre i høy hastighet over fjellet mot Karasjok i retning fra Lakselv.

Leter fortsatt etter bilen

Politiets operasjonsleder i Finnmark politidistrikt, Jannicke Silseth Eide, sier at politiet fortsatt leter etter bilen.

– Vi ønsker å få tak i den bilen og få oppklart saken. Det er meldt om at det har vært uforsvarlig kjøring, sier hun.

Politiet har ingen mistenkte i saken.


Artikkeltags