(iFinnmark)

Tradisjon tro at Kai Henning Skimelid på plass i Altaelva under frifisket fram mot sankthansaften. Natt til onsdag tok han ny personlig rekord: En 120 centimeter lang laks på 20 kilo.

– Det er en fantastisk opplevelse. Det er ikke alle unt å få en laks på 20 kilo. Ny pers for meg. Jeg har fått mange laks, men ikke så flott, forteller den oppglødde laksefiskeren.

Onsdag morgen var han konge på elvebredden.

– Den prøvde å stikke nedover i elva, men jeg klarte å holde den. Jeg fikk ikke hjelp til noe, jeg var helt alene. Det gikk fint, sier han.

– Hvor lang tid brukte du på å få den på land?

– De som kjenner meg vet at jeg er hard. Jeg brukte 10 minutter – men jeg har ordentlig utstyr; 200 meter 0.6 millimeter nylon og en ambassadør 7000. Man skal ikke leke med en storing. Man må vise hvem som er sjef, sier han.

Nå tenker han på hva han skal gjøre med fisken, om han skal stoppe den ut eller bare røyke den.

– Det er troféfisk og mat til en hel «army». Den ser ut som en delfin. Jeg må se om jeg får plass til all fisken i bilen, sier han.

Han fikk også to andre lakser. En på 9,7 kilo og 90 centimeter, og en 11 kilos fisk som var omtrent like lang.

– Det var et kick uten like. Det er noe av det beste jeg har opplevd med buksene på, men det må du ikke skrive. Det er lov å skøye når man har fått storfisk, sier han.

Han levnet ikke tvil om at det er god stemning på elvekanten nå, og avslutter samtalen med et glist.

– Vet du om det finnes et fryselager som har plass til all fisken min?