Samlet i sorgen: – Tragisk og alvorlig ulykke som rammer hele Alta-samfunnet

KRISESTAB: Ordfører Monica Nielsen og leder for kriseledelsen, Oddvar Konst, har aktivert kommunes ressurser for å ivareta de pårørende.

KRISESTAB: Ordfører Monica Nielsen og leder for kriseledelsen, Oddvar Konst, har aktivert kommunes ressurser for å ivareta de pårørende.

Ungdommen fant sammen i sorgen.

DEL

(iFinnmark) Lørdag kveld er mange i sorg etter den tragiske helikopterulykken under Høstsprell på Kvenvikmoen.

LES MER: Fire omkomne etter helikopterstyrt like utenfor Alta

LES MER: Avlyser festivalen etter helikopterstyrten

LES MER: En person fløyet til UNN - kritisk og ustabil

LES MER: – Man kan tenke seg til hvordan de nærmeste har det

Alta kommune har satt krisestab.

– Kriseledelsen har vært samlet her fra vi fikk beskjed om den tragiske ulykken som har rammet Alta-samfunnet, og har sørget for at vi har kriseteam tilgjengelig for pårørende og berørte. På Alta helsesenter har vi hatt et pårørerendesenter. Vi har også ivaretatt at vi har helsepersonell og ressurser tilgjengelig på Kvenvikmoen, sier ordfører i Alta Monica Nielsen sent lørdag kveld.

– Alta kommune sitt hovedfokus har vært å bistå og hjelpe de som er berørt og de som har mistet noen de er glade i, fortsetter Nielsen.

SAMLET SEG: Vel 10 ungdommer var samlet i Nordlyskatedralen lørdag kveld. Kirken holdt åpent for alle som ønsket å møtes i sorgen.

SAMLET SEG: Vel 10 ungdommer var samlet i Nordlyskatedralen lørdag kveld. Kirken holdt åpent for alle som ønsket å møtes i sorgen.

Aktiverte ressurser

Kommunalleder Oddvar Konst, som leder kriseledelsen i Alta kommune, sier at kommunen har aktivert nødvendige ressurser straks man ble kjent med det som hadde skjedd.

– Vi har etter at kriseledelsen ble satt, gjort de tingene som kreves av oss som kommune i en slik situasjon. Det gjør vi ved å aktivere de ressursene vi har tilgjengelig, og særlig innenfor helseområdet. Vi følger det opplegget vi har i slike alvorlige hendelser der det har vært fatal utgang, uttaler Konst.

Bemannet opp

Kriseberedskapen vil vedvare de nærmeste dagene.

– Når en slik ulykke skjer, bemanner vi opp med leger og sykepleiere og spesialutdannede for å ta seg av pårørende og ivareta gjestene på Kvenvikmoen. Det er en jobb vi startet i dag, men som vil vare i mange mange dager, sier Konst.

Ordfører Monica Nielsen opplyser at det blir åpen kirke i morgen klokka 18:00 i Nordlyskatedralen for de som ønsker og samles og ha noen å snakke med.

– En slik tragisk og alvorlig ulykke rammer hele Alta-samfunnet. Vi må slå ring om hverandre og være der for hverandre, sier ordføreren.

Politiet har tatt over

Politiet tok like etter klokken 22 over operasjonen etter helikopterstyrten lørdag ettermiddag.

– Det er krevende forhold på stedet, med tanke på at det er ulendt terreng og mørkt. Det gjør at vi må avvente til det blir lyst, sier oppdragsleder Stein Hugo Jørgensen.

– Har dere en teori om hva som gikk galt?
– Det vil etterforskningen vise.

– Har dere en teori om hvor den siste personen kan være?
– Nei.

– Når går dere i gang i morgen?
– Vi har ikke satt et tidspunkt, men går i gang så snart forholdene tillater det.

Politiet i Finnmark har lørdag kveld satt stab. Det betyr at en gruppe ressurspersoner jobber med akkurat denne hendelsen, slik at operasjonssentralen kan driftes videre med den normale beredskapen.

Artikkeltags