Morten Ruud begraves andre uke i august

HJEM TIL LAKSELV: Morten Ruuds siste hvilested blir i Lakselv

HJEM TIL LAKSELV: Morten Ruuds siste hvilested blir i Lakselv

Artikkelen er over 2 år gammel

Lakselvværingen begraves hjemme i Lakselv.

DEL

(iFinnmark) Morten Ruud omkom i en tragisk gyrokopterulykke nær Kilpisjärvi i Lappland nestsiste lørdag i juli. Onsdag 8. august klokken 13 skal lakselvværingen begraves hjemme i Lakselv. Hans bransjekollegaer er informert om at familien håper flest mulig av NRK-profilens kollegaer, venner og bekjente kommer. Etter bisettelsen blir det minnestund på Antikstore på Banak Leir.

iFinnmark har vært i kontakt med familien.

NRK-kollegaer vil ta siste farvel

Morten Ruud var distriktsredaktør i NRK Finnmark. Ruuds kolleger i NRK er alle informert om begravelsen, ifølge Robin Mortensen som har tredd inn i rollen som konstituert distriktsredaktør.

– Vi lar alle som vil, dra dit. NRK Finnmark vil ha redusert drift den dagen, sier han.

Mandag 23. juli var det også avholdt privat minnestund for Ruud i lokalene til NRK i Alta. Hans far Trygve, stemoren, datter og kjæreste var til stedet.

– Jeg vil takke NRK for at vi fikk får være med her i dag. Dette gir oss en innsikt i hvordan Morten hadde det på jobb, og hvem han var som kollega og sjef, sa en rørt far. 

Tar tid å etterforske

Morten Ruud, var pilot i fartøyet og døde i krasjet. Dødsulykken kan ta uker å etterforske ferdig, har politiet uttalt tidligere. Havarikommisjonen har dog uttalt seg foreløpig om ulykken der to personer var involvert. Trolig har Morten Ruud forsøkt å lande da gyrokopteret falt ned i en ur. Passasjeren kom ut av det hele med lettere skader, og klarte å klatre opp på fjellet og fikk kontaktet hjelp.

Artikkeltags