Politiet inviterte til åpen dag: - Det har vært lite mopedprat

HILSTE PÅ: Det var mange som ville slå av en prat med Svein-Tore Nilsen & co. på lørdag. Både små og store trivdes nede i kjelleren på Alta lensmannskontor.

HILSTE PÅ: Det var mange som ville slå av en prat med Svein-Tore Nilsen & co. på lørdag. Både små og store trivdes nede i kjelleren på Alta lensmannskontor.

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

(iFinnmark) Fredag og lørdag har Finnmark politidistrikt invitert fylkets befolkning på en åpen dag på de lokale politistasjonene. Lørdag var det mange som besøkte politiet i Alta, og selv om «mopedterroren» den siste tiden har fått mange overskrifter, så var det ikke det som ble snakket mest om på Alta lensmannskontor.

– Jeg var spent på om det var det som ville bli spurt om før lørdagen, men det har vært lite mopedprat. Det er vel stort sett jeg som har stått for det, sier politiinspektør og regionleder Svein Tore Nilsen.

Positiv happening

I hovedsak var det barnefamilier som besøkte politiets dag i Alta. De fikk hilse på de lokale polititjenestefolkene og se nærmere på hva de gjør. Samt at man fikk se nærmere på glattcellene, som har fått seg en oppgradering det siste året.

– Dette er en positiv happening, og det er spennende for de unge. Så får også de voksne slå av en prat med oss. Det håper vi er med på å fjerne terskelen for å ta kontakt med oss, og ufarliggjør politiet litt, sier regionlederen.

Vil bli politi

Søsknene Marius (6) og Martine (5) Hammari og Aron Knutsen (8) stortrivdes på den åpne dagen. Politibilen var meget spennende, men også andre ting fattet deres interesse.

– Det er artig å være her, og vi liker politibilen, sier trioen, som er samstemt i at politi er noe de alle vil bli når de blir voksne.

Artikkeltags