(iFinnmark)

Jeg har som bosatt i Talvik, også et eierskap til lokalsykehuset. På lik linje med langfjordingen, øksfjordingen, og de som er bosatt i Masi og Kautokeino mfl.

Jeg ønsker tilbudet lokalt, der jeg bruker kanskje 3-4 timer mot 13-15 timer, ved en reise til Hammerfest sykehus.

Sist jeg var og tok MR undersøkelse ved vårt lokalsykehus, så satt det en mann fra Kautokeino der og ventet. Han hadde dratt hjemmefra på natta kl. 0330 mener jeg han sa. Han lurte på når jeg skulle inn?

Jeg hadde time kl. 1515 eller 1530, og han hadde time etter meg.

Min MR undersøkelse tok 45 minutter. Husker jeg tenkte huff det er sene kvelden før du er hjemme igjen. Han skulle for øvrig sendes med samledrosje hjem.

Angående VargsundXpressen. Det hevdes at det kan gå mange ekspressbusser mellom Hammerfest og Alta, for den prisen som brukes på VargsundXpressen, bare den slutter å gå. Personlig tror jeg ikke at de setter opp 4-5 busser, det er det for lite folk til.

Les også

Hente pasientene hjem? Hjem hvor? Til Hammerfest?

Men er noen heldig og kan få timen unnagjort, så de kan ta første buss hjem igjen – den som bruker å gå kl. 1100 fra sykehuset, og som er framme ved Alta rutebusstasjon klokken 1400.

Forberedelse før undersøkelse ved klinikk Alta eller Hammerfest sykehus:

Skal du tømme tarmen din før en koloskopi, så starter du med dette før du setter deg på en buss, eller reiser med VargsundXpressen. Hvis jeg har skjønt det rett og, har bussen toalett, så låses disse, før sjåføren starter å kjøre.

Da må du be sjåføren stoppe før du kommer deg inn i toalett rommet. Det er ikke alle ganger så gøy å måtte be sjåføren om å stoppe, fordi du bare må!

Denne bussjåføren har en rute å følge, og har andre passasjerer som skal med andre busser f.eks. til Honningsvåg.

Tror du som mener busser er løsningen, at dette er populært hos de andre om bord i bussen? I verste fall kjører bussen fra passasjerene som skal videre fra Skaidi.

En magetømming tar også på deg som pasient, jeg blir slapp og veldig trøtt, spenner jeg meg mye får jeg ofte ekstra smerter. Jeg må ofte ta flere medisiner for dette.

Hva skal jeg gjøre?, be sjåføren stoppe kanskje 4-5 ganger før jeg vi når Hammerfest, for at jeg holder på å drite på meg?

Les også

Ikke mobb Finnmarkssykehuset vårt!

Når jeg sist reiste med VargsundXpressen, ble vi anmodet om sitte i setene mens de går. Jeg spurte en ansatt om bord om jeg kunne gå på toalettet? Ja var svaret, men vær forsiktig, det blir litt røff sjø etter hvert.

Vi fikk også beskjed at vi kunne bare bruke flere seter trengte vi mere plass.

En med krykker, og gipset fot, brukte flere seter. Dette tror jeg hadde blitt vanskelig for han om bord i en rutebuss. Jeg forstår at personer som aldri har vært syk, ikke skjønner dette – eller har empati til å skjønne at det kan være kjipt å be bussjåfører stoppe.

Skal være enig at det er gode tilbud ved klinikk Alta. Men f.eks. en øre-nese-hals spesialist kan ikke sette opp en pasient som denne spesialisten har behandlet i mange år. Dette skal styres av andre. Du kan risikere å ikke få denne spesialisten du stoler på og er trygg på.

Du kan risikere å få timen din i Hammerfest, med endringer av medikamenter, som kan gjøre deg dårligere. Dette skjedde med et familiemedlem.

Vi husker spesialisten, som mente det var plass til to øre-nese-hals spesialister i Alta, men som slutter pga. stor arbeidsmengde. Jeg vet ikke hva som er ved klinikk Alta i dag, men har hørt at det er to stykker i 50 prosent stilling? Å, det blir spennende når familie medlemmet får innkallelse, om det er til sin gamle spesialist, eller om det er en av de nye?

Hvis det er så belastende for helsepersonellet og ansatte at de ikke makter å reise til klinikk Alta, så bør det kanskje søkes etter spesialister, leger, sykepleier mfl. som takler dette, som pasienter, syke, skadde og barn må gjøre hver dag.