Mannskap har stått vakt hele natta for å sørge for at brannen ikke blusser opp

Brannvesenet, sivilforsvaret og resten av mannskapene fikk slokket brannen som herjet i Tverrelvdalen mandag. Natt til tirsdag har mannskap sørget for at det ikke blusser opp igjen.

DEL

(iFinnmark)

Brannmannskap har stått vakt gjennom hele natt til tirdag.

- Selv om brannen er bekreftet slukket, har mannskap stått vakt for å sikre at brannen ikke blusser opp igjen, sier operatør hos 10-sentralen.

Det tørre og varme været fortsetter nemlig i Alta.

Mandag kveld var det helikopter til stede som har sluppet store mengder med vann for å slukke skogbrannen, fortalte Fred-Ole Holmen til iFinnmark klokken 20:00 mandag kveld.

Området som er brent er på mellom to og tre kvadratkilometer, og årsaken er ennå ikke kjent.

Alta Brannvesen har rekvirerte brannhelikopter til bruk mot skogbrannen. Det er forbudt for andre enn nødetatene å kjøre inn i området grunnet fare for blokkering av vei.

– Helikopteret og sivilforsvaret er på vei. Nå sprer brannen seg sakte og dekker et stort område. Mannskapene på bakken driver slokking, sa Fred-Ole Holmen, vaktleder ved 110-sentralen, i firetiden.

Alt av brannpersonell i Alta ble scramblet ut. Statnett og Alta Kraftlag ble varslet og strømmen i området koblet ut. Vind gjorde at brannen spredte seg forholdsvis raskt og vanskeliggjorde slukningsarbeidet.

Klokken 16:08 meldte Finnmark politidistrikt at brannen spredte seg sakte mot nordvest.

Brannen utenfor Alta sprer seg sakte mot nordvest.

Brannen utenfor Alta sprer seg sakte mot nordvest. Foto:

Klokken 17:07 meldte vaktlederen ved 110-sentralen at mannskapene på bakken begynnte å få kontroll.

– De har klart å stagge brannen, men det er veldig varmt i bakken. Derfor vil de ha helikopteret dit og slippe vann for å kjøle ned, sa Holmen.

Helikopteret var i Tverrelvdalen litt før klokken 17:00.

Artikkeltags