(iFinnmark)

Det er ikke bare hundekjørere og spann som er forberedt og står klare på startstreken for Finnmarksløpet. Også iFinnmark er igjen klare til å gjenta maratonsuksessen med omkring 200 timer direktesending fra løpet. Allerede kl. 10 fredag 10. mars kan seerne benke seg ned foran iFinnmark eller Direktesport, som er blant landets aller største sportskanaler, for å følge analyser og intervjuer før det braker løs.

– Interessen rundt måten vi formidler Finnmarksløpet på har hatt en eksplosiv vekst, og i 2022 kunne vi notere rekordinteresse. Formatet, med en kombinasjon av tv, sakte-tv og kanskje de aller beste kommentatorene, har truffet veldig bra hos seerne. Tilbakemeldingene er at vi har den beste sportslige dekningen av løpet. Det er en selvfølge at vi fortsetter på denne suksessen, sier Stian Eliassen, ansvarlig redaktør for iFinnmark.

Med seg på laget har Eliassen en stab som etterhvert har opparbeidet seg veldig god kompetanse både på sporten og formidling av sporten. Også «ringrevene» Trond Ørslien og Ole Sigleif Johansen har fornyet kontrakten med iFinnmark, og blir også i år å finne i kommentatorboksen.

– Vi er veldig glade for å ha med oss Trond og Ole Sigleif igjen. Dette er to med lang erfaring fra sporten, og fra Finnmarksløpet. De har mange deltakelser, seiere og attpåtil hytte med seg fra Finnmarksløpet. Denne erfaringen gjør at vi kan drive god historiefortelling fra løpet. Denne ekspertisen gir seerne gode forklaringer på det som skjer, og ikke minst gode analyser av det som skjer underveis i løpet, sier Eliassen.

«Teknisk laboratorium»

iFinnmark gjennomførte maratonsendingen første gang i 2018. Siden den gang har det skjedd en rivende utvikling, både i kompetanse og teknologi som benyttes under formidlingen av løpet. Innovative løsninger har gjort at iFinnmark har funnet sin egen måte å dekke løpet på. Blant annet blir det installert fjernstyrte kameraer med innebygget varmekilde på sjekkpunktene, i tillegg til mer tradisjonell formidling med reportere og droner ute langs den 1.200 kilometer lange traseen.

– For oss har Finnmarksløpet vært et teknisk laboratorium, som vi har benyttet til å utvikle oss og prøve ut ny teknologi. Mye av lærdommen fra Finnmarksløpet har bidratt til at vi i dag er helt i front når det gjelder direktesendinger. Selv om vi har funnet vårt format for dekningen av løpet, stopper vi ikke der. Også i år tar vi i bruk helt ny og banebrytende teknologiske løsninger.

– Vi tar blant annet i bruk 5G og fjernstyrt produksjon, som gjør at vi ikke lenger trenger å kjøre videoproduksjonsbilen ut. Sendingen vil bli produsert fra vårt topp moderne TV-senter, mens reportere, programledere og kommentatorer er i Alta eller ute i traseen. For seerne betyr dette høyere kvalitet og en mer driftssikker sending, for det er ingen tvil om at det er mot alle odds at vi får ut bildene fra nær sagt hvor det måtte være i traseen.

iFinnmarks direktesending fra Finnmarksløpet starter 10. mars kl. 10, og foregår kontinuerlig frem til lørdag 18. mars.