Johannes (80) med sparkesykkel gjennom snøskavlene: – Faen, jeg sliter meg i hjel!

PUST I BAKKEN: Johannes Paulsen (80) må ta n pust i bakken etter å ha slitt seg gjennom snøskavlene i Alta med sparkesykkelen.

PUST I BAKKEN: Johannes Paulsen (80) må ta n pust i bakken etter å ha slitt seg gjennom snøskavlene i Alta med sparkesykkelen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Det har skjedd mange ganger, sier Johannes Paulsen (80) der han sliter seg gjennom nysnøen i Alta

DEL

(iFinnmark) 80 åringen kom rullende med sparkesykkelen lørdag formiddag og møtte tunge hindringer etter nattens snøfall.

– Nå er klokken 11 om formiddagen. Huff, sier han og puster tungt.

Store skavler

Han setter seg ned på sittebrettet på sparkesykkelen og trekker pusten, etter å ha tatt seg opp på fortauet utenfor Kiwi i Alta sentrum.

– En mann måtte hjelpe meg opp her, og enda var ikke denne skavlen så svær, legger han til.

Han løfter hendene fra låret og nesten helt opp til hjertet for å illustrere størrelsen på de andre snøskavlene han har kjempet seg over i gangfeltene.

– Faen, jeg sliter meg i hjel, sier han.

(Saken fortsetter under bildet)

KRITISK: Johannes Paulsen (80) er kritisk til brøytingen i Alta.

KRITISK: Johannes Paulsen (80) er kritisk til brøytingen i Alta. Foto:

Han viser til at skavlene blir store når veiene blir brøytet og gangfeltene ikke ryddes for snø samtidig.

– De må ta mer hensyn til at det ikke bare er unge folk som skal over skavlene. De med barnevogn sliter nok de også. Det bør også være brøytet klart før klokken 11, sier han.

Etter å ha fått pusen tilbake spaserer han inn i butikken, før han igjen må ut å krige mot hindringene på bakken.

– Jeg har sett meg lei på det her. Det er jævlig, sier han.

Stort snøfall

PÅ PLETTEN: - Det viktig at vi er på pletten og får brøytet raskt etter snøfall, slik at det er fremkommelighet for innbyggerne, sier ordfører Monica Nielsen i Alta.

PÅ PLETTEN: - Det viktig at vi er på pletten og får brøytet raskt etter snøfall, slik at det er fremkommelighet for innbyggerne, sier ordfører Monica Nielsen i Alta. Foto:

 

Ordfører Monica Nielsen (Ap) i Alta sier til iFinnmark at hun er enig med Johannes Paulsen at fremkommelighet i Alta er viktig.

– Jeg vet ikke årsaken til at det eventuelt er for dårlig brøytet i dag, men det kan vel skyldes at det har vært et stort snøfall og mye vind i Alta i natt, sier ordføreren til iFinnmark.

– Men uansett er det viktig at vi er på pletten og får brøytet raskt etter snøfall, slik at det er fremkommelighet for innbyggerne, sier hun.

Ordføreren viser oss videre til kommunalleder for drift og utbygging i Alta, kommune, Bengt Fjellheim.

Han sier på generelt grunnlag at Alta kommune har et godt dimensjonert apparat for å ta unna snø.

– Vi er dimensjonert for vanlig vintervedlikehold. Men det er klart: vi er ikke dimensjonert for ekstremvær, så da kan det ta litt tid før vi får åpnet alt når det er mye snø og vind, sier kommunallederen.

Mye løssnø og vind skaper problemer

 

– Noe brøyter vi i kommunen selv, og noe brøyter innleide entreprenører. Problemet i dag er at det har vært en del snøfall den siste tiden, og det ligger mye løs snø ute. Når det da blir mye vind, så fyker det fort igjen. Men vi har på folk hele tiden, og forsøker å ta unna, forklarer Fjellheim.

– Har dere blitt tatt på senga i dag?

– Det vet jeg ikke om jeg skal si. Men det er et faktum at det er sjelden med så mye vind i Alta som det nå har vært, så det er utfordrende for brøytingen.

Fjellheim sier man prioriterer gang- og sykkelveier, og hovedveier med bakker, slik at folk skal komme seg frem, og ikke kjøre seg fast.

– Jeg synes selvfølgelig det er trasig for Johannes og andre som har slitt med å komme seg frem i dag. Vi gjør det vi kan for at både bilister, gående og folk på sparkesykkel skal komme seg frem. Og så håper jeg det ordnet seg utover dagen i dag, sier kommunallederen for drift og utbygging.

Gjort etter kontrakten

Daglig leder ved SRS Maskin og Landbruk AS, Sebastian Riel, opplyser at alt brøyting på parkeringsplassen er gjort i henhold til kontrakten med Alta kommune.

– Vi har brøytet innenfor tidspunktene for når tid det skal være ferdig. Det er også brøytet regelmessig. Det var ikke store kanter på min parkering, sier han.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken