(iFinnmark)

En bombetrussel kom mot et Norwegian-fly på vei til Alta onsdag. Politiet fikk melding om hendelsen 11.03. Det ble raskt avgjort at flyplassen i Alta skulle holdes stengt fram til frem til kl. 15. Senere ble flyplassen åpnet.

Det nærmet seg normale tilstander like etter klokka 15, ifølge driftssjef Jens-Martin Nerdal.

– Det er litt venting, men folk tar det fint. Flyet som ble evakuert blir nok stående her noen timer for undersøkelser, men annen trafikk går som normalt, sa Nerdal.

LES OGSÅ:  Her blir mann ført ut av flyet med håndjern på (iFi+)

Måtte stenge igjen

Kort tid senere ble det klart at flyplassen måtte stenge igjen.

– Vi trodde vi kunne åpne, men det kunne vi ikke likevel på grunn av sikkerhetssoner. Nå er det stengt på ubestemt tid; antakelig til godt ut på kvelden, sier Nerdal.

Han anslår at flyplassen sannsynligvis blir stengt fram til 20 eller 21 onsdag kveld.

Flyene som skulle ta av onsdag ettermiddag fikk altså ikke gjort det.

– Passasjerene må forholde seg til flyselskapene sine og eventuelt få avtalt hvordan de skal håndtere dette videre, sier han.

Bombegruppen skal undersøke flyet

Da flyet landet, rykket politiet bevæpnet inn i kabinen. De fikk ut alle passasjerer, men ingen fikk lov å ta med seg håndbagasjen sin.

Onsdag ettermiddag skal bombegruppen gjennomsøke flymaskinen, ifølge politiets operasjonsleder i Finnmark politidistrikt Lars Rune Hagen.

Operasjonssentralen vil ikke opplyse om de kjenner identiteten til personen som kom med bombetrusselen.

– Ingen er pågrepet i saken. Jeg ønsker ikke uttale meg om politiet kjenner identiteten av hensyn til etterforskningen, sier han.