Her fikk de smake sommeren – slik blir de neste dagene

UVANLIG VARMT: Påskeaften var som en sommerdag å regne i Lakselv med nesten 14 varmegrader. Da dette bildet ble tatt rundt klokken 16.30 var det fortsatt over 12 varmegrader.

UVANLIG VARMT: Påskeaften var som en sommerdag å regne i Lakselv med nesten 14 varmegrader. Da dette bildet ble tatt rundt klokken 16.30 var det fortsatt over 12 varmegrader. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

I Lakselv var det hele 13,4 varmegrader på lørdag.

DEL

(iFinnmark) Dette viser et kjapt søk på Yr.no, samt gradestokken på veggen av kraftlagsbygget i Lakselv sentrum. Alta hadde også en makstemperatur på 12,9 grader klokken 14.00.

Vakthavende meteorolog Siri Wiberg kan fortelle at Sør-Norge har ligget innhyllet i varmluft de siste par dagene, og at dette nå har spredd seg nordover.

– I dag tok denne varmluften en runde innom nordlige deler også, slik at hele landet har fått varm luft. Varmluften får også drahjelp av solen og da går temperaturene litt opp, forklarer hun.

Ifølge rapporter fra påskefjellet blir det stadig vanskeligere å finne snø til finnmarkingenes fritidssyssel nummer én i friluft; scooterkjøring.

Vått over helga, men sol i sikte

Men Wiberg  skuffer også optimistene som måtte tro at det fine varme været holder seg:

– Det er uvanlig varm luft vi ligger inne i nå og det er dessverre bare et blaff. I Finnmark får dere regn i løpet av lørdag kveld eller natt. En front er på vei. Den vil først komme i vest, og gå videre østover etter hvert.

Resten av helgen og frem til tirsdag vil bli preget av denne fronten:

– Det blir godt med bløtt også på tirsdag.

Bare å holde ut

Fra onsdag blir det bedre. Prognosene er mer usikre fremover, men Wiberg tror Finnmark vil få det tørt ut uka.

– Da vil sørøsten komme inn og det blir bra vær. Det er duket for mild luft, lettere skydekke og sol igjen. Da vil det bli veldig fint oppe i Finnmark, tror jeg. Så det er bare å holde ut i Finnmark, oppfordrer Wiberg, og legger også humrende til:

– Da kommer det dere kaller sommervær igjen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken