Gå til sidens hovedinnhold

Heidi Nilima Monsen (43) er død

Sovnet stille inn som følge av kreft.

(iFinnmark)

Tidligere Finnmark Dagblad-journalist (43) sovnet stille inn på Klinikk Alta natt til mandag.

– Det er med stor sorg vi må melde at Heidi er gått bort. Hun sovnet stille inn på Klinikk Alta nå i natt. Håper på forståelse for ro for familien de første dagene.

Det meldte brorens familie på Facebook mandag.

Det var den kvenske avisen Ruijan Kaiku som omtalte dette først. Monsen var redaktør der fram til 2018 da hun valgte å gå av som følge av at hun hadde fått kreft.

I mars 2018 ble hun operert, og iFinnmark omtalte i mai 2018 at streikende NRK-journalister stilte opp for da kreftsyke Heidi.

Les også

Streikevakter stilte opp for kreftsyke Heidi: – Helt fantastisk!

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Ble friskmeldt

Etter cellegift og måneders kamp mot kreften, ble hun friskmeldt. Hun meldte seg på offroad-sykkelrittet Skaidi Xtreme og gjennomførte rittet to ganger.

Monsen har tidligere vært med i mange strongwoman-konkurranser, og som 26-åring tok hun bronse i Norges første strongwoman-konkurranse som fant sted på Fosen i Sør Trøndelag.

Les også

Fra strongwoman til kreftdiagnose og cellegift, og satser nå på glitter og glamour i Melodi Grand Prix

I vinter kom imidlertid nok et tilbakeslag for 43-åringen. Heidi Nilima Monsen fikk igjen påvist kreft. Natt til mandag sovnet hun altså stille inn.

– Veldig sliten

– Heidi har vært noen dager på klinikken her i Alta. Men den siste tiden har hun vært veldig sliten og hatt mye smerter. Hun måtte ha så mye smertestillende at hun var helt neddopet, sier Heidis mor, Grete Alise Monsen, til Ruijan Kaiku.

Videre:

– Hun fikk betennelse gjentatte ganger, mellom behandlingene med cellegift. Det gjorde at cellegiftbehandlingene ble forskjøvet, og til slutt klarte hun ikke mer. Flere indre organer var ødelagt, og kroppen hennes ga til slutt opp, sier Grete Alise til Ruijan Kaiku.

Hun forteller at hun ble oppringt av klinikken like før midnatt natt til mandag.

– De sa at vi burde komme. Vi dro dit, og da hadde Heidi våknet. Hjerterytmen hennes hadde også stabilisert seg, men hun var så sliten at hun ikke ønsket besøk. Vi kjørte hjem, og før vi var hjemme ringte Heidis bror Terje og sa at hun var gått bort, forteller Grete Alise Monsen til den kvenske avisen.