Front mot front-kollisjon: Kvinne og barn innlagt på sykehus

Fire involvert i trafikkulykke i Alta søndag kveld. To ble fraktet til Hammerfest sykehus med Sea King.

DEL

(iFinnmark) To biler kolliderte front mot front på E6 i Rafsbotnlia i Alta søndag kveld. Da nødetatene kom fram til stedet, sto den ene bilen fortsatt på veien. Personbilene hadde store materielle skader, og det lakk væske fra dem, ifølge politiet.

De fire involverte personene hadde tatt seg ut av bilene. De ble alle fraktet til legevakta for sjekk. Etter hvert ble to av pasientene vurdert å trenge tilsyn på sykehus. Et Sea King redningshelikopter ble rekvirert og flydde personene til Hammerfest sykehus.

Innlagt

Ifølge politiet er det en dame i 20-årene og et barn på rundt 10 år som ble hentet av Sea King. De to andre skadde, en mann i 30-årene og en kvinne i 20-årene, fikk behandling lokalt i Alta.

Kommunikasjonssjef i Finnmarkssykehuset HF Eirik Palm bekrefter at pasientene har ankommet sykehuset. Tilstanden til pasientene er lett til moderat skadd.

– Begge pasientene blir liggende inne til observasjon, sier Palm.

Etterforsker ulykken

Politiet har vært på ulykkesstedet og gjort tekniske målinger for å prøve å finne ut hva som har skjedd. Årsaken til ulykken er det for tidlig å konkludere med, ifølge operasjonsleder Eirik Pedersen hos politiets operasjonssentral.

– Vi har sjekket tilstanden på bilene og tatt avhør av de involverte og eventuelle vitner. Begge bilene har betydelige karosseriskader, sier han.


Artikkeltags