Flere kan være smittet etter busstur: – Alle skal i karantene

Ordfører i Hammerfest, Marianne Sivertsen Næss, sier flere skal settes i karantene etter en busstur med en som er mistenkt smittet av koronavirus i Hammerfest.

DEL

(iFinnmark) En gutt som har vært i kontakt med noen de som har fått påvist smitte i Alta sent lørdag, tok bussen fra Alta til Hammerfest fredag ettermiddag. Det skriver Hammerfestingen.

Ordfører Marianne Sivertsen Næss sier nå at alle som var på den samme bussen nå bør gå i karantene.

– Dette kan være folk som har gått av eller kommet på underveis, disse skal også gå i karantene. Alle som ankom Hammerfest med den bussen, skal i karantene, understreker Næss.

Gutten skal ha fått symptomer etter å ha vært i kontakt med noen som er bekreftet smittet, men hans prøveresultater er foreløpig ikke klare.

– Personen er nå isolert og han skal testes, bekrefter ordføreren.

Bussen han kjørte med, kjørte fra Alta kl 17.00 og var framme i Hammerfest rundt 19.30 fredag ettermiddag. Alle som har vært på denne bussen bør gå i karantene, understreker ordføreren.

– Når du er i karantene og ikke har symptomer, så må du følge karantenereglene til Folkehelseinstituttet. Dersom du får symptomer, skal du kontakte legen, sier ordføreren til iFinnmark.

Ifølge Hammerfestingen, har guttens far fortalt sin stefar at han har opplevd de samme symptomene som sin kamerat i Alta, som har fått påvist viruset.

Ordfører Marianne Sivertsen Næss sier hun og beredskapsledelsen ikke får full oversikt over denne saken før de har hatt møte søndag.

Artikkeltags