Flere avganger innstilt hos Widerøe mandag grunnet lufttrykk: – Aldri opplevd dette tidligere

Av

Widerøe innstiller en rekke avganger som følge av lavt lufttrykk. Dette har aldri skjedd før, ifølge Widerøe. Særlig Nord-Norge rammes, og verre skal det bli.

DEL

(iFinnmark) Aldri tidligere har Widerøe måttet kansellere avganger på grunn av lavt lufttrykk.

– Jeg har snakket med erfarne piloter hos oss. De har aldri opplevd dette tidligere, sier kommunikasjonssjef Catharina Solli til NTB.

Artikkel oppdatert klokken 13.54.

Som følge av ekstremt lavtrykk, innstiller Widerøe alle avganger til og fra Bodø til klokka 18 mandag. Avganger i Troms og Finnmark er innstilt ut dagen.

Eneste unntak er rutene Tromsø-Bergen og Bodø-Bergen som trafikkeres med større flytyper.

Innstilt

Alle avgangene til Widerøe i Alta, Lakselv, Honningsvåg, Hammerfest, Kirkenes og Vadsø er innstilt.

- De flyene som lander ulike plasser i Finnmark nå, vil bli parkert der resten av dagen. Dette gjelder da to fly, sier pressekontakt i Widerøe, Catharina Solli til iFinnmark.

Dette gjelder da blant annet WF974 som skal lande på Kirkens lufthavn klokken 14.06.

Startet i vest

Problemene startet på Vestlandet i 19.30-tiden søndag kveld. Tidlig mandag morgen ble avganger på Røros kansellert, og lufttrykket ligger i morgentimene over Helgeland.

Utover mandag beveger lufttrykket seg nordover mot Bodø og Tromsø, og dermed forflytter også problemene med flytrafikken seg.

Solli understreker at det tar tid å få i gang en normal trafikk igjen fordi både fly og besetning i mange tilfeller er på feil plass.

– Det har begynt å stabilisere seg på Vestlandet, men at det blir verre utfordringer gjennom hele dagen, er vi ikke i tvil om, sier Solli.

Gjelder Widerøes minste fly

Innstillingene gjelder kun Widerøes minste flytype Dash 8 fordi disse flyene ikke er sertifisert for å fly i så lavt lufttrykk.

Lufttrykket spiller blant annet inn når flyene skal landet. Pilotene stiller da inn flyets instrumenter etter en rekke værforhold, deriblant lufttrykket, for å måle hvor langt unna bakken flyet er.

– Dette er kritisk for å ivareta sikkerheten. Derfor opererer vi ikke nå, sier hun.

Solli beklager til de rammede passasjerene.

– Vi er lei oss for at passasjerene rammes og vet det blant annet er viktige legeavtaler som skal nås og studenter som skal hjem etter helga.

Rammede reisende blir kontaktet via sms, eller direkte fra flyplassene.

Artikkeltags