Kjell har vært alt fra sjåfør, til trener og leder: – Han er en ildsjel som har stått på og vært involvert i idretten siden 1975

ILDSJEL: Sammen med nestleder Bjørn Roald Mikkelsen (t.v) og organisasjonssjef Trond Østgård (t.h) i Finnmark idrettskrets såt en glad Kjell Kålheim.

ILDSJEL: Sammen med nestleder Bjørn Roald Mikkelsen (t.v) og organisasjonssjef Trond Østgård (t.h) i Finnmark idrettskrets såt en glad Kjell Kålheim. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Lørdag var det duket for prisutdeling og festmiddag.

DEL

(iFinnmark) Rundt 300 mennesker fra hele idrettskretsen i Finnmark var samlet til festmiddag lørdag kveld. En av dem var Kjell Kålheim som blant annet er leder i Finnmark badmintonkrets og har vært det siden 1983. Han fikk hederspris for sin innsats for administrative ferdigheter og innsats.

– Jeg hadde jo fått vite på forhånd at jeg kom til å få prisen, men det var kjempefint å få den tildelt under middagen. Det er godt å se at det man gjør blir satt pris på, sier Kålheim.

Lang karriere

Kålheim har en lang karriere innenfor idretten. I 1977 var han trener for Levangerklubben Ekne IL som var i 5. divisjon på den tiden. Kålheim har også startet badmintongruppen Båtsfjord Skoles Idrettslag (BSIL), og han var med å stifte BK Nord i 1992.

– Jeg husker vi ønsket å rykke opp til 1. divisjon lagspill med BK Nord, den øverste divisjonen, og jaggu klarte vi det også. Det var utrolig moro, forteller Kålheim.

Ikke nok med at Kålheim har vært med å stifte diverse klubber, men han har også vært sentral med å få norgesmesterskap (NM) i badminton til Båtsfjord.

– I 1988 var det NM senior i badminton, NM junior i 1992 og Ungdommenes Badminton Mesterskap i 2003. Alle de var jeg med å få til Båtsfjord. Jeg har også fått til samarbeid over landegrensene med Sverige og Finland. Da ble det Kalottmesterskap i badminton. Vi har også arrangert Barentskamper med Russland allerede før Barentsregionen ble opprett, forteller lederen for Finnmark badmintonkrets.

En av grunne til at Kålheim har valgt å bli i badmintonkretsen er fordi han synes det er en fin sport.

– Badminton passer for alle, og er en fin og artig sport. I tillegg har det vært et godt miljø i Finnmark i mange år. Det er en av grunnene til at jeg har valgt å stille som ledere i så mange år. Jeg vil ta vare på sporten, sier Kålheim.

Saken fortsetter etter bildet.

EN AV TRE: Ann Cathrin Lübbe  mottok bragdpokalen. Her er hun sammen med  nestleder Bjørn Roald Mikkelsen og organisasjonssjef Trond Østgård i Finnmark idrettskrets.

EN AV TRE: Ann Cathrin Lübbe mottok bragdpokalen. Her er hun sammen med nestleder Bjørn Roald Mikkelsen og organisasjonssjef Trond Østgård i Finnmark idrettskrets. Foto:

Godt samarbeid

Sammen med Finnmark idrettskrets var Finnmark fotballkrets med å arrangere årets begivenhet. Fotballkretsen hjalp til med det tekniske og hadde eget og felles opplegg.

– Sammen med fotballkretsen og deres profesjonalitet var vi rundt 300 personer. Det var utrolig morsomt at så mange kunne stille. Helgen er tross alt en kompetansehelg for alle innenfor idrett i Finnmark. Vi har kjørt mange forskjellige kurs. Blant annet et kurs for ungdom som framtidige ledere, forteller Trond Østgård som er organisasjonssjef for Finnmark idrettskrets.

Det er styret i Finnmark idrettskrets som vedtar hvem som får de forskjellige prisene, etter at det er kommet inn forslag. Forslag til hvem som fortjener prisene kan komme fra lag, foreninger og enkeltpersoner.

– Prisene vi deler ut er den som Kålheim fikk for administrativ innsats, en for aktiv innsats og det vi kaller bragdpokalen. Bragdpokalen 2017 tildeles for den beste idrettsprestasjonen en utøver tilsluttet et idrettslag i Finnmark gjorde i 2016, forklarer Østgård.

Fortjente priser

Grunnen til at de valgte at Kålheim skulle få hederstegn for administrativ innsats var lett:

– Han er en ildsjel som har stått på og vært involvert i idretten siden 1975. Kålheim har vært alt fra sjåfør til trener og leder. Han er rett og slett en altmuligmann, en med skikkelig ståpåvilje. Det var ingen tvil om at Kålheim fortjente prisen i år. Vi har ikke mange som han lengre, forteller Østgård.

Artikkeltags