(iFinnmark)

I en pressemelding i forkant av fylkestinget torsdag, skriver Finnmark Arbeiderparti at Ap, sammen med SV og KrF, vil legge frem et budsjettforslag som opprettholder støtten til elevhjemmet i Porsanger.

- Arbeiderpartiet, SV og KrF mener at hybelbygget i Lakselv er viktig for at borteboende elever ved Lakselv videregående skole skal ha gode og trygge rammer rundt seg. I tillegg har Porsanger kommune tatt et stort samfunnsansvar med å bygge hybler, derfor ønsker vi å videreføre støtten, sier fylkesordfører Ragnhild Vassvik (Ap) i pressemeldingen.

I fylkesrådmannens innstilling for neste års budsjett, går det frem at elevene ved elevhjemme ti Lakselv kan ende opp med å betale det dobbelte av det de gjør i dag.

LES OGSÅ: «Urettferdig overfor elevene i Porsanger kommune»

36 millioner til Alta vgs

Videre i pressemeldingen stårt de at partiene går inn for økte investeringer ved Alta videregående skole på 36 millioner kroner, auditorium ved Nordkapp videregående og et skisseprosjekt ved Hammerfest videregående skole for kantine/biblioteksbygg og utbedring av Håjabygget.

Partiene foreslår også å bevilge 400.000 kroner i støtte til ski-NM i Alta, i tillegg til en halv million kroner til Scene Finnmark.