(iFinnmark)

Den nye spillefilmen «Kurt Josef Wagle og mordmysteriet på Hurtigruta» er oppfølgeren til den fiktive dokumentarfilmen «Kurt Josef Wagle og legenden om fjordheksa», som har blitt en kultfilm i ettertid, melder Bladet Vesterålen.

Spillefilmen «Kurt Josef Wagle og mordmysteriet på Hurtigruta» skal spilles inn på Hurtigrutemuseet og Finnmarken. Nå vil rådmannen i Hadsel støtte prosjektet med inntil 150.000 kroner. Produksjonsselskapet Tappeluft Pictures Holding AS har i ei tid nå vært i dialog med kommunen om ulike samarbeidsformer, går det fram av saksframlegget. En ønsker å sikre  at produksjonen av filmen skjer her på Stokmarknes og på hurtigrutemuseet og derfor ønsker man å innvilge støtte på kr. 150.000,- inntill 50% av kost- og losjikostnader, opplyser blv.no.

Produksjonsselskapet har søkt midler til å dekke deler av utgiftene knyttet til kost og losji som er estimert til ca. kr. 350.000,- under produksjonstiden. Teamet vil leve og bo på Hurtigrutens Hus og de vil benytte seg av lokale servicetilbud.