Festing og fyll over hele Finnmark: – Dette er noe som går igjen i hele landet, og det er ikke greit

Natt til søndag var nok en travel natt for politiet i Finnmark.

DEL

(iFinnmark) Flere steder skal innbyggere ha blitt plaget av feststøy og bråk gjennom natten.

– Det har vært travelt i form av klaging på mye feststøy. Dette er noe som går igjen i hele landet, og det er ikke greit. Det er noen som plages av dette, og det bør man respektere, sier operasjonsleder i Finnmark politidistrikt, Leo Johansen, til innmark.

Vandret rundt i veibanen

I Alta måtte politiet ta hånd om en overstadig beruset mann i 40-årene som befant seg ved Nordlyskatedralen. Mannen ble kjørt hjem. Tidligere på kvelden fikk politiet inn melding om en beruset mann som vandret omkring på veibanen. Mannen ble kjørt hjem av forbipasserende før patruljen ankom stedet.

På Aronnes i Alta måtte politiet rykke ut til en fest etter meldinger om feststøy. Det ble gitt beskjed til huseier om at musikken måtte dempes. Flere personer skal ha vært på festen, men noen var ikke ønsket der og forlot stedet. Da politiet kom var det omtrent 10 stykker igjen, og de skulle holde seg innendørs.

Slagsmål

I Hammerfest måtte politiet stenge ned flere fester. Allerede klokken halv ett natt til lørdag twitret politiet om det første tilfellet av feststøy fra en adresse i sentrum.

– Melding om flasker som blir kastet ut igjennom vinduer. Stille på stedet når patruljen ankom, skriver politiet.

Senere på natten fikk politiet inn melding om slagsmål utenfor en bolig i Rypefjord. Omtrent 20 personer skal ha vært tilstede på adressen, og flere var involverte i slagsmålet.

– En mann ble kjørt til legevakt med mindre kuttskader. En annen ble gitt pålegg om å dra hjem. Patrulje oppretter anmeldelse på stedet.

I tillegg måtte politiet rykke ut til en adresse på Fuglenes og en adresse i Rypefjord, etter melding om feststøy. I begge tilfellene ble huseier gitt muntlig pålegg om å avslutte festen.

I Honningsvåg ble en mann bortvist fra sentrum etter en ordensforstyrrelse på offentlig sted.

Mopedbråk og høy musikk

I Kirkenes fikk politiet inn melding om støy fra fest på Prestøya. Patruljen som var ute kom i kontakt med huseier, og det ble gitt pålegg om å avslutte festen. Politiet fikk også inn flere meldinger om høy musikk fra biler og mopeder på Handelsparken.

– De kjører i ring på parkeringsplassen. Folk i området får ikke sove på grunn av støy. Patrulje følger opp med økt tilstedeværelse, skriver politiet på Twitter.

Også i Vadsø fikk politiet inn melding om feststøy fra en adresse i sentrum. Flere personer skal ha laget støy på utsiden, og bilene skal ha spilt høy musikk. Patruljen var i kontakt med huseier, som sa han skulle avslutte festen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken