«Mange av oss ønsker på ingen måte å bli fremstilt som sære og spesielle»

ANGRIPES: Geir Larsen mener debatant Ingrid Elisabeth Nilsen angriper Alta på de fleste områder i sitt innlegg.

ANGRIPES: Geir Larsen mener debatant Ingrid Elisabeth Nilsen angriper Alta på de fleste områder i sitt innlegg. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Leserbrev (iFinnmark) Ingrid Elisabeth Nilsen er antagelig en av de får som tror vi fremdeles er i høringsrunden når det gjelder reigonsreformen og dette bære hennes innlegg preg av.

Det er kanskje på tide hun løfter blikket og ser muligheter i stedet for å problematisere det meste hun mener noe om.

Hun startet ut med Vargsundexpressen der hun sto på kaia i Hammerfest og  viste «fy-resolusjoner». Denne båtruta vise seg å bli en stor suksess med ca. 22000 reisende i fjor

I etterkant har hun benyttet enhver anledning til å angripe Alta på de fleste områder.

Når hun nu appelerer til det samme Alta og ber om lojalitet og forståelse for finnmarkingens særstilling i kongeriket Norge, blir det bare patetisk. Her er det vel mer snakk om å ha frekkhetens nådegave.

Mange av oss ønsker på ingen måte å bli fremstilt som sære og spesielle, noe som synes å være et hovedargument for at vi 75000 innbyggere skal sitte alene på toppen av Europa og ha minst mulig med Troms og resten av landet å gjøre - kan det synes om. En kan ikke bruke månedsvis for ikke å si årevis på å skjelle ut en kommune med dens innbyggere for så å be om lojalitet, forståelse og at en må marsjere i takt i utider.

Generelt viser vel målinger at mens folk i østfylket ønsker sammenslåingen dit pepper'n gror med 2/3 flertall, er situasjonen i vestfylket en annen. Ingen av kommunene i vest har gått på barrikadene for å forsvare dagens ordning.

Vel nok har det blitt dannet en slags motstandsbevegelse ledet av en tidligere stortingsrepresentant fra KrF. Denne minner mer om ordfører Bønå i Vadsø som nærmest i desperasjon biter i alle himmelretninger for tiden. Med mer enn 80 prosent ansatte i offentlig sektor står Vadsø kommune ovenfor utfordringer som mer skyldes lokalpolitisk bevisstløshet enn det faktum at regionsreformen skal iverksettes om 22 måneder.

I denne saken velger jeg å gjøre gamle Willochs ord til mine - dog noe omskrevet - når det gjelder innlegget til Inger Elisabeth: «Det er flott at du engasjerer deg i sak efter sak bare du er klar over at du i de fleste tar feil».

Artikkeltags