(iFinnmark)

– Da revyfolket ikke kunne komme til Høylandet, tar vi like godt med Høylandet ut til folket, sier Ina Dahl. Som daglig leder for Norsk Revy har hun også ansvaret for en aldri så liten norgesturné denne høsten, der åtte steder skal besøkes av et produksjonsteam på 16 personer.

Ta pulsen

– Formålet er egentlig flerdelt. Først om fremst handler det om å ta pulsen på revy-Norge, og kanskje bidra til å kickstarte formen der det trengs. I tillegg skal vi jo finne det som kanskje er landets beste revynummer, sier Dahl og fortsetter:

– Tre revynummer skal vises på hvert stoppested, der publikum får være med på å bestemme hvem som kan bli med til NM i revy i Olavshallen i Trondheim 4.–6. november.

Sendinga fra Lakselv kan sees på iFinnmark.no fra klokka 21.00 i kveld.

– Finnmark og Lakselv er selvsagt startsted for turneen vår. Opp gjennom årene har et utall numre herfra hatt suksess under Norsk Revyfestival på Høylandet, sier Dahl og legger til at crewet har blitt mottatt med åpne armer.

I kveld går altså startskuddet for en måneds rundreise i revyens tegn. Etter Lakselv går turen til Ørnes, før Stjørdal, Tresfjord, Fitjar, Langesund, Ås og Kongsvinger skal besøkes.

Livesendingene vil foruten tre revynumre inneholde reportasjer og intervju med nøkkelpersoner. Kveldens sending har revylag fra Alta og Porsanger.