Nå blir det en betydelig økning av tungtrafikken i sentrum

NY TOMT: Eriksen Maskin og Tecto AS skal sende masser fra Alta sentrum som tilsvarer over 1.200 fram til august.

NY TOMT: Eriksen Maskin og Tecto AS skal sende masser fra Alta sentrum som tilsvarer over 1.200 fram til august.

Artikkelen er over 2 år gammel

Arbeidet med de nye lokalene til Statens vegvesen er begynt. Det betyr rundt 1.200 lastebillass med masser skal ut fra sentrum.

DEL

(iFinnmark) Det er Tecto som er hovedentreprenør på det som skal bli de nye lokalene til Statens vegvesen og leiligheter.

Eriksen Maskin skal gjøre grunnarbeidet på tomta, og Alta kommune melder at arbeidet nå er begynt. Det betyr er betydelig økning i tungtrafikken på Markveien i Alta sentrum.

For i tillegg til Eriksen Maskin er Kåre K. Kristensen AS i full gang med å kjøre ut masser fra tomta til Omsorgssenteret.

– Eriksen Maskin skal grave ut ca. 16.000 kubikk fra tomten. Ca 12.000 kubikk (1.200 vanlige lastebillass) skal kjøres bort langs Markveien mot E6 og deretter til deponi. Massetransporten forventes ferdig mot slutten av august, skriver Alta kommune på Facebook-siden, Sentrumsutvikling i Alta.

– Oppstart av dette prosjektet betyr at det blir betydelig mer trafikk av tyngre kjøretøyer langs Markveien som fra før har utkjøring fra Omsorgssenteret, opplyser kommunen.

Byggeprosjektet til Tecto er ventet å stå ferdig i slutten av 2018.

LES OGSÅ: Tom-Frode skal sørge for at det ikke blir kaos på Alta sentrum

Artikkeltags