Både kronprinsen og statsministeren besøker Finnmarksløpet

10 ÅR SIDEN SIST: Kronprinsen under sitt besøk til Finnmarksløpet i 2010.

10 ÅR SIDEN SIST: Kronprinsen under sitt besøk til Finnmarksløpet i 2010. Foto:

Kronprinsen står for den offisielle åpningen av Borealis Vinterfestival og Finnmarksløpet torsdag 5. mars, mens statsminister Erna Solberg står for åpningen av FL-1200 km dagen etter.

DEL

(iFinnmark) Både Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen og statsminister Erna Solberg vil være til stede i Alta ved åpningen av Finnmarksløpet 2020. Dette blir andre gang H.K.H. Kronprins Haakon gjester Finnmarksløpet. Forrige gang var i 2010, da vi feiret løp nummer 30.

– Det blir altså mye storfint besøk i anledning starten på det 40. Finnmarksløpet, og det er bare noen uker til det braker løs. Vi ønsker alle hjertelig velkommen til vinterens vakreste eventyr, sier daglig leder Svanhild Pedersen i en pressemelding.

Dette er ikke første gangs statsministeren besøker løpet. Det skjedde også i 2018 da hun deltok på seiersseremonien. Den gangen rakk hun også en hyggelig prat med blant andre Mina Karlstrøm og Harald Tunheim.

– Vi synes det er ekstra hyggelig at statsministeren skal sende av gårde det første spannet, sier Pedersen.

Det er per nå 37 deltakere i den lengste klassen, som altså er på hele 1.200 km med hundespann gjennom Finnmark.

STARTER DEN LENGSTE KLASSEN: Statsministeren besøket løpet også i 2018, og deltok da på seiersseremonien. Den gangen rakk hun også en hyggelig prat med blant andre Mina Karlstrøm og Harald Tunheim.

STARTER DEN LENGSTE KLASSEN: Statsministeren besøket løpet også i 2018, og deltok da på seiersseremonien. Den gangen rakk hun også en hyggelig prat med blant andre Mina Karlstrøm og Harald Tunheim. Foto:


Artikkeltags