(iFinnmark)

Det kan klubben opplyse i en pressemelding.

Overgangen trer i kraft 1. juli 2023. Jonathan vil dermed være tilgjengelig for spill i Alta IF ut vårsesongen.

– Vi er stolte over at Alta IF og hele Finnmarksfotballen kan være med på å legge til rette for utviklingen av fotballspillere på alle nivå, også det absolutt høyeste, og ønsker Jonathan masse lykke til, sier sportslig koordinator i Alta IF, Andr­é Drogset Dønjar i pressemeldingen. 

Jonathan har gått hele løpet i Alta IF til han debuterte for klubbens førstelag som 15-åring i 2022, i både cup og PostNord-ligaen. Foreløpig i inneværende sesong har spilt i fire av seks ligakamper.I tillegg til spill med Alta IF logoen på brystet har Jonathan også kunne pryde seg med det norske flagget på brystet i flere aldersbestemte landskamper det siste året på henholdsvis G15 og G16 nivå.

– Vi vil takke RB Leipzig for en god dialog i denne prosessen. Vi er trygge på at dette blir positivt for alle parter og gleder oss til etter hvert å kunne følge Jonathans videre utvikling i en storklubb som RB Leipzig, sier Dønjar.

Klubben vil også takke Jonathans representanter fra Player Solution, Jim Solbakken og Jørgen Ingebrigtsen, for tett dialog og et godt samarbeid i hele denne prosessen.

– Til sist vil vi takke og gratulere Jonathan og familien Vonheim Norbye med den enorme jobben som er lagt ned og den resulterende fantastiske muligheten som nå byr seg!

Besøk i januar

Før jul var 16-åringen i Danmark hos FC Midtjylland.I Januar besøkte han også RB Leipzig sammen med pappa Martin.

– Det er vel en liten uke jeg skal være der. De vil nok vise litt hvordan de har det der. Da får jeg se litt på det. Ellers vet jeg egentlig ikke så mye om det, men jeg skal reise ned dit og se. Det er nok bra der, sier Jonathan Vonheim Norbye til Nordlys.

– Det er fint at de er interessert. Det er artig å bli lagt merke til og at alt jeg har gjort har hatt noe å si, men man får bare ta det som det kommer og akkurat nå gjøre det beste jeg kan her i Alta, sier han om den generelle interessen der klubber i en rekke land skal følge nøye med.