Nestleder i styret i ALI, Karianne Johansen, opplyser at det som vanlig vil bli informasjon om villaksen. I år ved biolog Jenny Jensen fra Akvaplan-Niva, avd. Alta. Hun vil blant annet fortelle om erfaring med smoltutvandring, oppvandringsmønstret til laksen og gjenutsetting.

Videre blir fluebinding demonstrert ved Paul Ronny Gschib. IL Frea står for grillinga og det blir konkurranser med fine premier. De siste årene har «Villaksens dag» vært godt besøkt av både barn, voksne og eldre. Det har nok vært over 70 personer til stede på det meste forteller Karianne.

Også «Camp Villaks» i Stengelsen

Karianne Johansen ønsker samtidig å informere oss om at også «Camp Villaks» går av stabelen i Stengelsen denne helga. Det vil si fra fredag til søndag. Og deltakerne her vil også være til stede under «Villaksens dag». Dette er ungdommer mellom 14 og 18 år fra hele landet. Noen er selvsagt fra Alta. Disse skal bo i telt eller lavvo ved elva og håper selvsagt at de kan få seg en laks eller to som kan grilles til kvelds.

Ungdommer fra hele landet med

«Camp Villaks» er et rekrutteringsarbeid som Norske Lakseelver har satt i gang for at neste generasjon skal bli interessert i arbeidet med blant annet å ta vare på elvene i Norge og bruke dem på riktig måte. Kort sagt, så skal ungdommene oppleve det som altaværingene er vant med å få med seg langs elva. Totalt vil 21 ungdommer delta på «Camp Villaks» som er et samarbeidsprosjekt med Alta Jeger- og Fiskerforening, sier nestleder i Alta Laksefiskeri Interessentskap avslutningsvis til Kronstadposten. Samtidig som hun ønsker alle velkommen på «Villaksens dag» i Stengelsen.