Mann i 50-årene alvorlig skadd etter grov vold i eget hjem

Av

En mann i 50-årene ble onsdag kveld oppsøkt hjemme av to menn som banket ham opp og etterlot ham med alvorlige skader på kropp og hode.

DEL

(iFinnmark) Politiet i Finnmark ble ringt opp av mannen klokka 22.55 onsdag kveld. En patrulje som tilfeldigvis var i området, kom raskt til mannens hus.

– Han var alene hjemme sentralt i Alta, da to gjerningsmenn knuste seg inn i huset og banket ham opp med gjenstand. Han ble påført massive skader på hodet og kroppen. Han var ved bevissthet, men er alvorlig skadd. Det er snakk om brekte ribbein, punktert lunge og hodeskader, men omfanget av disse er ikke kjent ennå. Han ble sendt rett til sykehus med ambulansefly, men værforholdene langs kysten er usikre, så vi vet ikke hvilket sykehus, sier operasjonsleder Jan Arne Pettersen i Finnmark politidistrikt til NTB.

Politiet etterforsker forholdet som en grov voldssak og bruker det som er av ressurser. De har foreløpig lite å gå etter, og fornærmede hadde ikke mye å tilføye.

– Vi vet ikke om de tok noe eller hva som kan ha vært motivet for dette. Vi har ikke funnet gjenstanden som ble brukt, men etter skadene å dømme er det en tyngre gjenstand. Vi har ikke signalement på gjerningsmennene utover at det er to menn, men vi har brakt inn personer som var i nærheten av åstedet og sjekker dem inn eller ut av saken, så får vi se. Vi jobber ut fra den konkrete hendelsen med å identifisere dem, sier Pettersen.

Artikkeltags