Har skiftet ut 1.500 meter vannrør: – Vanvittig mange entreprenører i drift

MER GRAVING PÅ SENTRUM: Det er en vannlekkasje på Alta sentrum, og Park & Anlegg Alta AS skal stenge den vannlekkasjen den nærmeste tiden.

MER GRAVING PÅ SENTRUM: Det er en vannlekkasje på Alta sentrum, og Park & Anlegg Alta AS skal stenge den vannlekkasjen den nærmeste tiden. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Alta kommune tar et ekstra tak for å sikre at innbyggerne har tilgang på reint vann.

DEL

(iFinnmark) Det er mange vannrør som må begynner å merke tidens tann. Det er noe som kommunalteknikk i Alta kommune har begynt å ta tak i. I år har de skiftet ut nærmest 1.500 meter med vannledninger. Ifølge formann i Kommunalteknikk drift Øyra, Knut Roger Lillemoen, er det Russeluft som har fått det største løftet i 2017. Der er 600 m med vannrør skiftet ut.

– Det er mange prosjekter på gang, og vi har aldri skiftet ut så mange meter med vannrør, sier Lillemoen, som legger til at kommunen har hatt et veldig fokus på gamle vannledninger den siste tiden. I tillegg er det mange hundre meter langs Bossekopveien og på Midtbakken skiftet ut.

– I Russeluft har vi tatt halvparten selv, mens Ole E. Sønvisen har tatt halvparten. Så det har vært vanvittig mange entreprenører i drift.

Ved Komsa skole i Alta er man inne i den avsluttende fasen av jobben. Her er det Anlegg Nord som har gjort grunnarbeidet for kommunen.

Oppadgående kurve

Virksomhetsleder i Kommunalteknikk, Trond Einar Uglebakken, er klar på at vanntilgang er svært viktig for de aller fleste husstandene. Derfor er det viktig å både ta de lekkasjene man oppdager og gjennomføre planlagte utskiftninger av kummer og ledningsnett.

– Vi har aldri før vært så aktive på lekkasjer som vi har vært nå. Det har vært en oppadgående kurve på utskiftningen av nettet. Det handler bare om at vi får bevillinger fra kommunen, noe vi også er lovet, forteller virksomhetslederen.

Oppdrag på sentrum

Et vannrør på Alta sentrum skal også den nærmeste tiden graves opp. Det ha vært en liten vannlekkasje ved DnB-bygget og Taverna'n. Den lekkasjen skal nå stoppes.

PLANLAGTE OG AKUTTE: Kommunen tar unna de vannlekkasjene man oppdager, samt de planlagte utskiftingene. På sentrum er det ikke akutt, men en vannlekkasje har skapt litt utfordringer for Tecto og Park & Anlegg i utbyggingen av Sentrumsparken. Den lekkasjen blir tettet den nærmeste tiden.

PLANLAGTE OG AKUTTE: Kommunen tar unna de vannlekkasjene man oppdager, samt de planlagte utskiftingene. På sentrum er det ikke akutt, men en vannlekkasje har skapt litt utfordringer for Tecto og Park & Anlegg i utbyggingen av Sentrumsparken. Den lekkasjen blir tettet den nærmeste tiden. Foto:

– Lekkasjen på sentrum har man kjent til lenge, og den tar entreprenøren som har gravd i området innen kort tid, sier Lillemoen.

Artikkeltags