– Veldig alvorlig at brannen oppsto på nattetid

BRANN PÅ INSTITUSJON: Ingen personer ble alvorlig skadet da det begynte å brenne inne på et soverom på barneverninstitusjonen Aleris i Mathisdalen natt til onsdag. Politiet vet fremdeles ikke årsaken til brannen.

BRANN PÅ INSTITUSJON: Ingen personer ble alvorlig skadet da det begynte å brenne inne på et soverom på barneverninstitusjonen Aleris i Mathisdalen natt til onsdag. Politiet vet fremdeles ikke årsaken til brannen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Det forteller politiet i Finnmark om brannen på barnevernsinstitusjonen Aleris i Mathisdalen natt til onsdag.

DEL

(iFinnmark) Ingen personer ble alvorlig skadet da det begynte å brenne inne på et soverom på barnevernsinstitusjonen Aleris i Mathisdalen.

Politiet valgte å slå full alarm fordi Mathisdalen er såpass langt unna brannstasjonen. Meldingen kom inn til brannvesenet klokken 05.15.

BAKGRUNN: Slo full alarm – brann på soverom

Personer i boligen skal ha kommet seg ut og brannen ble raskt slukket av brannmenn på stedet. To personer hadde inhalert litt røyk og ble sendt til Alta helsesenter.

– Vi driver ennå med undersøkelser på stedet. Det innebærer blant annet vitneavhør for å avdekke hva som kan være årsaken til brannen, sier operasjonsleder i politiet, Svein Erik Jacobsen til iFinnmark like før 12.00 onsdag.

Blitt tent på før

– Kan brannen være påsatt?

– Vi tør ikke å spekulere i det før vi har avklart de faktiske forhold, men det er veldig alvorlig dersom den er påsatt, sier Jacobsen.

Dette er ikke første gang barnevernsinstitusjonen opplever at bygget har brent. I 2016 oppsto det brann som spredte seg slik at huset ble overtent og totalskadd, og da ble en jente på 16 år dømt i saken.

Fra hendelsen mandag 4. juli 2016, forteller fotomappa hva som hadde skjedd:

«Det går fram av fotomappe på forholdet at jentas madrass og nattbord fikk brannskader. Tiltaltes dyne var delvis smeltet som følge av ilden. Det oppsto også brann- og røykskader i rommet. Brannen ble slukket av ansatte ved institusjonen før det spredte seg ut av tiltaltes rom.»

BRANT: Barnevernsinstitusjonen Aleris i Mathisdalen ble tent på i 2016.

BRANT: Barnevernsinstitusjonen Aleris i Mathisdalen ble tent på i 2016. Foto:

LES OGSÅ: Jente (16) dømt til fengsel etter brann i Mathisdalen

Veldig alvorlig

Politiet ser alvorlig på brannen i natt, og påpeker at det kunne gått mye verre.

– Spesielt på natten er brann veldig farlig. Ikke minst fordi det er på en institusjon, og slik jeg har forstått det var det svært hektisk før alle kom seg trygt ut, sier operasjonsleder i politiet, Svein Erik Jacobsen.

Heldigvis ble fungerte sprinkleranlegget som det skulle.

– Hvordan ser skadeomfanget ut?

– Jeg har ikke oversikt over alle brannskadene ennå, men jeg vet at det er ganske så store vannskader etter anlegget og slukkingen, avslutter Jacobsen.

Artikkeltags