(iFinnmark)

Valgdagen nærmer seg med stormskritt, og i valgkampinnspurten fikk flere næringslivsaktører i Alta besøk av både næringsminister Monica Mæland (H) og europaminister Frank Bakke Jensen (H). Første stoppested var hos Alta-entreprenøren Harald Nilsen AS, som blant annet har startet byggingen av det nye nærsykehuset i Alta og leilighetsprosjektet Havspeil. Sistnevnte prosjekt ble tatt nærmere i ettersyn av ministerne og deres følge.

Mæland likte både det hun hørte fra entreprenøren og stedet hvor de nye leilighetene nå reises. Daglig leder hos Harald Nilsen AS, Halvdan Heggheim, kunne opplyse om at de har hatt en god dialog med både naboer og kommunen, selv om det har tatt tid å komme i gang med prosjektet.

– Hadde det vært sørpå så hadde det vært full krig med naboene, kommenterte næringsministeren om utsikten som venter det kommende leilighetskomplekset. Ministeren likte i tillegg været og utsikten på torsdag.

 

– Her kunne jeg tenke meg å bo, for der jeg bor til vanlig på vestlandet har det regnet konstant i det siste.

– Skjønner det er valgkamp

Daglig leder hos Harald Nilsen AS satte stor pris på at to ministre stakk innom deres bedrift og hørte på deres utfordringer og tanker om framtiden.

– Vi skjønner jo at det er valgkamp, men vi har fått gitt tilbakemeldinger på det med rammevilkår, formuesskatt og lærlinger. Samt viktigheten av lokalt eierskap, forteller Halvdan Heggheim.

 

– Det viktigste er uansett at er til stede, og hører på hva vi har å si, legger han til.

Optimisme

Næringsministeren likte det hun så i Alta, hvor det i dag er stor byggeaktivitet. Ministeren har et håp om at hennes parti vil fortsette i regjering etter valget, for på sine rundturer i Norge ser hun en stor optimisme i næringslivet.

– Det er tid for å eksperimentere i norsk økonomi, sier Mæland, som legger til at man ikke har tro på 15 milliarder i skatteøkning som politiske motstandere har sagt i valgkampen.

– Verdiene må skapes i det private. Lavere skatter og avgifter gir arbeidsplasser, var et av budskapene til ministerne fra Høyre.