Masser fra nærsykehuset dumpet på feil plass: – Kan ikke aksepteres

FIKK REFS: Arbeidet med Nærsykehuset har så vidt startet. Harald Nilsen AS er hovedentreprenør. Mesta står for utgraving av tomten. Tomten ligger delvis mellom dagens bygg og Åsveien. Masser herifra har havnet på feil deponi. Det har man nå tatt tak i.

FIKK REFS: Arbeidet med Nærsykehuset har så vidt startet. Harald Nilsen AS er hovedentreprenør. Mesta står for utgraving av tomten. Tomten ligger delvis mellom dagens bygg og Åsveien. Masser herifra har havnet på feil deponi. Det har man nå tatt tak i. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– Det er ikke en ønsket hendelse, sier prosjektansvarlig i Finnmarkssykehuset for Alta Nærsykehus, Espen Suhr.

DEL

(iFinnmark) Det er blitt avdekket at en underleverandør som står bak utgravingen av nærsykehustomta i Alta har gjort en stor feil.

De har dumpet masser i feil deponi. Det har ikke noen direkte betydning for utbyggingen av Alta nærsykehus, men prosjektansvarlig i Finnmarkssykehuset for Alta Nærsykehus, Espen Suhr, er klar på at dette ikke er noe utbygger tar lett på.

– Det er en feil fra underentreprenør sin side som ikke vi kan akseptere. De skal nå gjøre nødvendig tiltak. Det er ikke en ønsket hendelse fra vår side, for alle våre prosjekter skal forholde seg til lover og regler, sier Suhr.

Manglet godkjennelse

iFinnmark har vært i kontakt med Mesta, og de opplyser at det er en underleverandør som transporterer ut massene som i ettertid ikke hadde riktig godkjennelse fra grunneier.

Prosjektleder for anleggsavdelingen for Mesta i Alta, Kaj-Erik Langaas Arild, sier også at det er snakk om 4-5.000 kubikk med masser som har havnet på feil grunn. Det er grunnen som man frykter ligger på kvikkleiregrunn.

– Vi har stoppet transporten til eiendommen, og er i dialog med vår underentreprenør, kommunen og grunneier for å se på hva som må gjøres videre, opplyser kommunikasjonsrådgiver Eskil Sand.

Mesta kjører nå  massene til et godkjent deponi hos Lemminkainen sitt deponi ved Garrajohka overfor Eiby i Alta.

Artikkeltags