Skabbreven som bet baby er trolig felt: – Den ville ikke ha overlevd lenge i frosten

Skabbreven som krøp oppi barnevogna som sto på utsiden av en bolig i Alta her om dagen, er trolig felt på Aronneskjosen fredag.

DEL

(iFinnmark) Opplevelsen var skremmende både for barnet og foreldrene da reven bet baby i ansiktet. Hendelsen satte et lite støkk innbyggerne i Alta. Det er som kjent vanlig å sette unger ute i barnevogn. Viltnemnda i Alta igangsatte derfor jakt på dyret for å hindre at noe slikt kan gjenta seg.

Fikk ferten av reven

Leder for ettersøksgruppen i Viltnemda Harald Mikkelsen bekrefter at de har felt en skabbrev.

– Det var en litt vanskelig jakt mellom både boliger og særlig det nye industriområdet på Aronnes, sier han.

Reven ble oppdaget under en brakkerigg. De fikk den ut derfra, men så løp den ned mot Aronneskjosen.

– Den ville over veien og mot Sandfallet, men vi fikk avskåret den. En ung dame som var med i jaktlaget var på rett plass og fikk felt reven, sier han.

Dyret hadde så dårlig helse at den ikke ville ha overlevd vinteren, ifølge jegeren.

– Med mer frost så ville den ha krepert, sier Mikkelsen.

Funnet like ved der baby sov i vogn

Politiet melder at skabbreven ble felt litt under en kilometer fra stedet hvor en rev var oppi ei barnevogn for noen dager siden.

– Det er dog en god del reveskabb i området så det kan ikke sies med sikkerhet at det er den samme reven, sier politiets operasjonsleder.

Kanskje ikke trygt ennå

På direkte spørsmål om det er trygt å sette ut babyene igjen på trappa, svarer leder i viltnemnda Siv Kristin Ryeng at de ikke med sikkerhet vet om de har tatt riktig rev.

– Vi kan ikke vite det heller. Vi tar en gjennomgang nå om i vil fortsette å ha disse jaktburene ute for å eventuell ta andre skabbrev. Vi er i alle fall kjempe glade for å ha tatt denne reven. Den kommer fra det samme hiområdet der flere spor hadde vært sett.

Artikkeltags