Kvinne omkom i Troms

STYGG ULYKKE: Et vogntog og en personbil er involvert i ulykke i Troms.

STYGG ULYKKE: Et vogntog og en personbil er involvert i ulykke i Troms. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Bengt fra Alta ble vitne til dødsulykke søndag.

DEL

(iFinnmark) Bengt Stabrun Johanssen fra Alta ble vitne til en ulykke på E6 sør for Skibotn i Troms. Han var på vei hjem fra Tromsø da han var blant de første som kom til skadestedet.

– Personbilen så ikke pen ut, den ligger på oversiden av veien, sier Stabrun Johanssen.

Et tungt kjøretøy og en personbil, og til sammen to personer, er involvert i ulykken. Semitraileren har etter sammenstøtet havnet ned mot fjæra.

– Det er en alvorlig ulykke. Vi jobber fortsatt på stedet, sa operasjonsleder Lennart Steffensen ved Troms politidistrikt på et tidlig tidspunkt.

Senere ble det offentliggjort at en kvinne (29) omkom i ulykken. Det bekrefter Troms politidistrikt overfor Nordlys klokka 21.15 søndag kveld. Pårørende er varslet.

Lang kø

Veien er stengt søndag kveld, og det er stor kø på stedet. Tilbakemeldingen de ventende bilistene på stedet har fått, er at en granskningsteam skal gjennomføre undersøkelser på skadestedet. Veien vil derfor være stengt en stund framover.

– Jeg snakket nettopp med en kar her som hadde hjulpet sjåføren ut av det store kjøretøyet. Ambulansehelikopteret landet også rett ved siden av meg, sier Stabrun Johanssen.

Og fortsetter:

– Han som var sjåføren, gikk inn i helikopteret med egne føtter, så fysisk sett står det kanskje ikke så ille til med han. Han ble flydd av gårde med helikopteret. Hva som har skjedd med personen i den andre bilen, kan man bare spekulere i.

Venter i køen

Omkjøringsmuligheten er ferga fra Olderdalen til Lyngseidet og videre over Ullsfjorden. Bengt satser heller på å vente på at veien skal åpne.

– De anbefaler å kjøre over Lyngseidet og ta fergen, men det er mange biler som har snudd og det er mange biler bak meg her. Kjører jeg over Lyngseidet er nok ferga full, sier han.

Han har full tank med diesel og smører seg med tålmodighet.

– Det ser ut som det blir seint før jeg kommer meg fram, sier han.

Mange snur

Magne Ek fra Alta var på vei sørover og ble sittende fast i den voksende køen ved Strandvoll. Han forteller at bergingsbil er på stedet, skriver Nordlys.

– Vi har vært her i cirka én time. Køen er lang, lang, lang i begge retninger – antakeligvis i en kilometer. Det er flere som snur og kjører tilbake – antakelig mot ferga, sier han til Nordlys.

Artikkeltags