Brannen på senteret utløste sprinkleranlegget. Det kommer til å koste: – Blant annet har vannet rent ned i ei heissjakt

VANNSKADER: Handikaptoalettet som ble satt fyr på i helgen. Parksenteret har overvåkingsbilder av hvem som sto bak brannen som utløste sprinkleranlegget.

VANNSKADER: Handikaptoalettet som ble satt fyr på i helgen. Parksenteret har overvåkingsbilder av hvem som sto bak brannen som utløste sprinkleranlegget. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Vannet fra sprinkleranlegget og røykskader medførte til store materielle skader både på bygningsmassen og vinterkolleksjon på Parksenteret.

DEL

(iFinnmark) Lørdag skal to søppelbøtter på handikaptoalettet på Parksenteret i Alta ha blitt påtent. Brannen utløste sprinkleranlegget, og vannet flommet ned i 1.-etasjen og påførte store skader på vinterkolleksjon til Intersport.

Det er ifølge daglig leder hos Park eiendom AS, Viggo Finstad Nilsen, tre personer som er blitt observert på overvåkningskameraene på senteret. Saken er også anmeldt til politiet, og oppryddingen etter brannen er godt i gang.

– Det er en del bygningsmessige skader. Handikaptoalettet må totalrenoveres, og det er også vannskader i nærheten av toalett. Blant annet har vannet rent ned i ei heissjakt. Hvor store skadene er der får vi ikke vite før på tirsdag, forteller daglig leder, som i løpet av 2017 overlater Parksenteret til Jonas Haugen.

LES OGSÅ: Da det begynte å brenne på toalettet, måtte butikken stenge på grunn av sprinkleranlegget

(artikkelen fortsetter under bildene)

STORE SKADER: Hele handikaptoalettet må renoveres. I tillegg er det ellers påført store skader på senteret.

STORE SKADER: Hele handikaptoalettet må renoveres. I tillegg er det ellers påført store skader på senteret. Foto:

SKADER PÅ HEISEN: Parksenteret må også renovere heisen.

SKADER PÅ HEISEN: Parksenteret må også renovere heisen. Foto:

Kostbar brann

Det kan bli en høy sluttregning etter brannen på handikaptoalettet.

– Alt må rives og bygges opp igjen. Så det kommer nok opp i mange hundre tusen kroner til slutt, sier Finstad Nilsen.

Vinterjakker

Ørjan Dragland på Intersport er godt i gang med å gå igjennom skadene som butikken er blitt påført. De slipper å stenge butikken ettersom det ikke ble noen større vannskader på butikklokalet, men årets vinterjakker måtte kasseres etter at de hadde fått forurenset vann på seg.

– Det er snakk om mellom 250.000-500.000 kroner i varer som må erstattes, opplyser sportsbutikkinnehaveren.

TOMME HYLLER: Her skulle vinterens vinterjakker ha hengt på Parksenteret, men vannet fra sprinkleanlegget som ble utløst på lørdag ødela dem.

TOMME HYLLER: Her skulle vinterens vinterjakker ha hengt på Parksenteret, men vannet fra sprinkleanlegget som ble utløst på lørdag ødela dem. Foto:

VINTERJAKKENE BLE ØDELAGT: På Intersport regner man med at klær for mellom 250.000-500.000 kr ble ødelagt på lørdag.

VINTERJAKKENE BLE ØDELAGT: På Intersport regner man med at klær for mellom 250.000-500.000 kr ble ødelagt på lørdag. Foto:

Artikkeltags