(iFinnmark)

Natt til søndag måtte politiet dempe eller avslutte tre hjemmefester i Finnmark. Natt til lørdag fikk politiet klager på seks fester og én som holdt på med oppussing etter klokken elleve.

- Det har vært litt mer enn det pleier, men ikke voldsomt i natt, sier politiets operasjonsleder Jannicke Silseth Eide til iFinnmark.

- Langt mer enn normalen

Fra lørdag 8. august ble forbudt å servere alkohol etter midnatt grunnet smittefare. Generelt i Norge har politiet opplevd mindre bråk ute i helgene, men fått klager på flere hjemmefester.

Politiets operasjonsleder i Trøndelag, Ole Petter Hollingen, opplyser til Dagbladet at de har loggført 84 henvendelser på forstyrrelse av nattero og festbråk natt til søndag 16. august, og at det er langt mer enn normalen.

Flere frustrerte naboer

I Oslo har politiet ikke grunnlag for å si at de har roligere netter enn ellers etter at skjenkingen nå stanser tre timer tidligere enn vanlig.

–Vi har færre oppdrag knyttet til utelivsproblematikk, men det er ingen tvil om at vi har fått flere telefoner fra frustrerte naboer om feststøy enn ellers, sier operasjonsleder Rune Hekkelstrand i Oslo politidistrikt til NTB søndag morgen.

Dette skjedde i Finnmark sent lørdag kveld og natt til søndag:

  • En beruset mann i Alta ble bortvist fra sentrum grunnet aggressiv adferd klokken halv tolv lørdag kveld. Før det rakk han å slå en ordensvakt og sparke en bil.
  • Politiet avsluttet en bråkete ungdomsfest på en privat bopel i Bjørnevatn, Sør-Varanger.
  • En mann i 50-årsalderen falt og slo seg i beruset tilstand i Honningsvåg og ble kjørt til bopel av politiet.
  • 15 bilister ble stoppet under en promillekontroll i Lakselv sentrum. Alle blåste grønt og fikk kjøre videre.
  • Klager på lydnivået fikk politiet til å dra innom og dempe en fest i Kirkenes. Utpå natten innkom en ny klage om bråk på samme adresse. Den ansvarlige for festen, en 19 år gammel mann,anmeldes for ikke å ha etterkommet pålegg om at det skulle være stille på stedet.
  • En fest i en leilighet i Bossekop, Alta, skal også ha forstyrret naboene. Politiet gav pålegg om at det skulle være stille.